Olin ilmoittanut molemmat koirat äitienpäivän näyttelyyn Tampereelle. Siskoni Mari lähti mukaan apukäsiksi, jotka ovat aina tarpeen, kun kahden koiran kanssa ilman häkkiä näyttelyssä sompailee. Tuomarina oli irlantilainen mukava herrasmies Rodney McDowell.

Yuri oli ainoa käyttöluokan uros, ja tuomari tykkäsi siitä kovin. Varsinkin Yurin liikkuminen oli kovasti hänelle mieleen ja hän antoi ERI:n ja SA:n. Paras uros -kehässä Hipsun komea veli Upi (Stelmo's Iceman) sijoittui ykköseksi ja Yuri kakkoseksi! Upi oli kuitenkin juuri saanut kolmannen sertinsä, joten ei voinut sellaista enää ottaa vastaan, ja serti siirtyi Yurille! Siinä se sitten oli, ja vihdoinkin tavoiteltu Suomen muotovalion arvo vahvistusta vaille! Jee!!! 

"A lovely dog of correct proportions with beautiful markings. Good long body. Nice feet. Good tail carriage. Moved extremely well." 
KÄY ERI1 SA PU2 SERT VACA FI MVA

Hipsun vuoro esiintyä oli aivan vihoviimeisenä, koska se oli avoimen luokan nartuissa aakkosissa viimeinen, eikä käyttö-, valio- tai veteraaninarttuja ollut ilmoitettu. Blondeihin kovasti tykästynyt tuomari ei tehnyt poikkeusta Hipsunkaan kohdalla, vaan antoi ERI:n ja SA:n ja sijoitti avoimen luokan kakkoseksi. Paras narttu -kehässä avoimen luokan ensimmäiseksi sijoittunut Damirazin Iloinen Napatanssija vei voiton, mutta Hipsu sijoittui tässäkin toiseksi! Varasertillä ja -cacibilla nyt ei kauheasti juhlita, mutta hieno tulos joka tapauksessa!

"A lovely bitch in great condition. Sweet expression & beautifully shown. Very well balanced head & scull. Nice topline. Good tailset. Moved well." 
AVO ERI2 SA PN2 VASERT VARACA

Tuomarista kuulin jälkeenpäin kritiikkiä, koska oli mustan uroksen arvosteluun sanellut puuttuvista värimerkeistä! Hänellä ei siis ollut ilmeisesti rotumääritelmä siinä määrin hallussa, että olisi tiennyt kokonaan mustiakin hovawarteja olevan olemassa. Tuollainen virhe toki asettaa tuomarin asiantuntemuksen hieman kyseenalaiseksi, mutta iloitsen joka tapauksessa koirieni menestyksestä!